Cercar

Inici

Comenša el curs als casals de barri de Palma

10 de setembre de 2021

Inici de curs casals de barri

Palma, 10 de setembre de 2021.- El regidor de Participaciˇ Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo, i la presidenta de la Federaciˇ de Ve´ns de Palma, Maribel Alcßzar, han presentat avui la programaciˇ d'activitats per al curs 2021-2022 als casals de barri de Palma que reprendran la seva activitat el pr˛xim dia 1 d'octubre.

Recordem que l'Ajuntament disposa de 33 casals de barri, 9 dels quals sˇn gestionats directament per l'Ajuntament, i els altres 24 tenen una cessiˇ d'˙s dels seus espais a diferents entitats ve´nals. Pel que fa als casals de barri gestionats pel consistori, en total s'hi faran 239 activitats, entre els diferents casals, nivells i grups. Es tracta d'una xifra molt semblant a la d'altres anys. El nombre de places disponibles es troba entorn de 3.000, tenint en compte que la normativa vigent preveu una reducciˇ de les cabudes.

Les activitats que s'ofereixen abasten un ample ventall que cobreix diferents interessos i preferŔncies com sˇn ball en lÝnia, rutes per Palma, informÓtica, restauraciˇ de mobles o guitarra, entre d'altres. TambÚ es reprenen els tallers de cuina presencials, que durant tot el curs passat s'oferiren en la modalitat a distÓncia.

Pel que fa a les activitats a distÓncia, que durant el curs 2019-2020 es programaren per primera vegada, per al present curs es mantenen en un petit percentatge, aix˛ Ús el 10 per cent. Per al curs 2021-2022 s'ha ampliat, per tant, l'oferta d'activitats presencials, ja que la major part de les persones usuÓries dels casals varen expressar el desig de retornar a les activitats dins els casals, que faciliten una major relaciˇ interpersonal.

Segons ha explicat el regidor de Participaciˇ Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo, "els casals sˇn el cor dels barris, ajuden a crear i enfortir relacions ve´nals. En cap moment han deixat de funcionar; durant el confinament ens adaptÓrem a la situaciˇ i es creÓ una plataforma perquŔ les persones usuÓries continuassin amb els seus tallers. El curs passat les restriccions sanitÓries feren necessari optar per les activitats a distÓncia. Aquest curs, atesa la situaciˇ actual i donant resposta a la peticiˇ dels usuaris, apostam per la presencialitat i, segons com evolucioni la pandŔmia, les places que oferim als tallers podrien augmentar"

Inscripcions

Es mantÚ aquest curs el format d'inscripciˇ en lÝnia que es podrÓ fer a partir del pr˛xim dimecres 15 de setembre. Aquelles persones que tenguin dificultats per a accedir a Internet poden demanar cita per a fer-les a partir del 14 de setembre (el dia abans que s'obrin les inscripcions), encara que es recomana realitzar les inscripcions en lÝnia. D'altra banda, els casals de barri de S'Escorxador, Santa Catalina i Son Gotleu disposen d'ordinadors d'autoconsulta en quŔ poder fer les inscripcions en lÝnia.

Es limita la inscripciˇ a una activitat per persona, per tal de facilitar l'accÚs a tothom als tallers. Tot i que a partir de dia 20 de setembre les persones que vulguin fer mÚs d'una activitat podran inscriure's a les activitats que encara tenguin places lliures. La programaciˇ d'activitats es pot consultar a la pÓgina web de Participaciˇ Ciutadana (www.participacio.palma.cat) o dels casals de barri (www.casalsdebarri.cat).

Pel que fa als casals de barri amb cessiˇ d'˙s a entitats ve´nals, les persones interessades a inscriure's s'han de posar en contacte amb el casal per a saber quina Ús l'oferta de tallers i quan es poden fer les inscripcions. Alguns dels tallers ja varen comenšar el passat 1 de setembre.

Casal de Barri de la Indioteria

Com a novetat s'incorpora a la xarxa de casals el nou Casal de Barri de la Indioteria, que obrirÓ les portes a partir del mes de setembre. EstarÓ situat al carrer de Cambrils i compta amb una sala de reunions i dues sales per a dur a terme activitats.

Amb aquest centre, la xarxa de casals de barri de Palma creix fins a 33. El model de gestiˇ d'aquestes instalĚlacions serÓ la cessiˇ d'˙s dels espais a entitats, un model que funciona a 24 casals de Palma i que permet a les entitats utilitzar les sales per a fer reunions, assemblees i altres activitats socioculturals.

Data darrera modificaciˇ: 10 de setembre de 2021

© AJUNTAMENT DE PALMA Plaša de Cort 1. 07001 Palma (Illes Balears) TelŔfon: 971225900 - 630308226 Ě Atenciˇ telef˛nica: 010