Cercar

Inici -> Convocat˛ries -> Gegants i Capgrossos de la Sala

Gegants i Capgrossos de la Sala: El Drac de na Coca

Entre moltes mÚs llegendes, una de les mÚs Ŕpiques Ús la del "Es Drac de na Coca". AllÓ per l'any 1776, es va comenšar a murmurar a Palma que per la part de La Portella, sortia els vespres un gran drac. Ve´nats de la Catedral asseguraven que setien estranys i inquietants renous durant la nit. Llavors, es va comenšar a dir que hi havia nins que havies estat devorats per una terrible bŔstia. Finalment, al diab˛lic dragˇ l'havien vist al carrer de Can Clapers. Una nit el noble cavaller Bartomeu Coc quan es dirigia a casa de la seva promesa pel carrer de la Portella, va sentir un renou estrany. A travÚs de la dŔbil claror que emetia un fanal de una "hornacina" del carrer va intuir la figura del temut rŔptil que estava disposat a envestir-lo. El noble Coc desembeinant l'espada i amb un cop sec donÓ mort a la bŔstia. El dragˇ que havia amargat la vida al ve´natge resultÓ ser un cocodril que, no se sabÚ com havia arribat a l'illa i es va criar a les clavegueres de Palma. El rŔptil fou dissecat i avui es conserva en el museu diocesÓ.

El Drac de Na Coca va ser realitzat per Kake Portas per encÓrrec de l'Ajuntament de Palma i presentat a les festes de Sant SebastiÓ 2011.

Galeria multimedia

Imatges

Drac nocturna Drac de na Coca 3 ęBernat Pastor Drac de na Coca 4

Data darrera modificaciˇ:7 de marš de 2013

© AJUNTAMENT DE PALMA Plaša de Cort 1. 07001 Palma (Illes Balears) TelŔfon: 971225900 - 630308226 Ě Atenciˇ telef˛nica: 010