Cercar

Inici -> Convocat˛ries -> Gegants i Capgrossos de la Sala

Gegants i Capgrossos de la Sala: Gegants Moderns

Els gegants i capgrossos de titularitat municipal mÚs moderns surten regularment de les dependŔncies de l'Ajuntament de Palma per participar en les activitats de la ciutat fent ballades, desfilades i plantades.

L'any 1985 l'Ajuntament va comanar al mestre artesÓ Mateu Forteza una parella de gegants, coneguts com els Gegants Xeremiers, que pesen 25 Kg. i van vestits amb la indumentÓria tÝpica mallorquina masculina. Estan ubicats al vestÝbul de l'Ajuntament i reperesenten un xeremier i un tamborer.

El juny de 1999 es va encarregar a l'empresa valenciana Artes Plßsticas Guaita una nova parella que tÚ com a referent la parella de gegants pagesos que anÓ a Barcelona a l'OlimpÝada Popular l'any 1936, i que fa desaparÚixer. Aquests nous gegants sˇn coneguts amb els noms de Tomeu i Margalida i, juntament amb les parelles mÚs antigues, estan exposats al vestÝbul de Cort.

Coincidint amb el Pregˇ de les festes de Sant SebastiÓ de 2007 es varen presentar als ciutadans els nous capgrossos comanats per l'Ajuntament de Palma a l'artista Kake Portas. Aquests caparrots, que ja sˇn acompanyants habituals dels gegants de la Sala a les seves desfilades i plantades, representen sis personatges de les rondalles mallorquines den Jordi des Recˇ. Sˇn, concretament n'Espardanyeta, es Jai de Barraca, la Fada Mariana, en Pere Poca-Por, sa Rateta i es Moix.

Galeria multimedia

Imatges

Gegants moderns 1 Gegants i capgrossos 1 Gegants i capgrossos 2 Gegants i capgrossos 3

veure més imatges

Data darrera modificaciˇ:8 de marš de 2013

© AJUNTAMENT DE PALMA Plaša de Cort 1. 07001 Palma (Illes Balears) TelŔfon: 971225900 - 630308226 Ě Atenciˇ telef˛nica: 010