Cercar

Inici -> Convocat˛ries

Hist˛ria de les festes a Palma

Les Festes de Nadal i Reis
(Del 27 de novembre al 6 de gener)

L'Ajuntament de Palma s'adhereix cada any a les celebracions nadalenques amb el seu millor esperit. La ciutat canvia la seva fesomia, els seus carrers i places adquireixen un color i una animaciˇ especial que convida a passejar-hi i participar de l'alegre ambient de cadascun dels seus racons. Es confecciona un programa d'activitats adrešat a tota la famÝlia i, en especial, als mÚs menuts. Dins d'aquestes activitats s'inclouen les segŘents:

  • Encesa dels llums de Nadal i inauguraciˇ del Betlem que s'exposa al vestÝbul de Cort durant les festes de Nadal.
  • Cavalcada dels Reis Mags (5 gener), que Ús, sens dubte, l'esdeveniment mÚs esperat de les festes de Nadal, especialment pels mÚs petits. Els principals carrers de la ciutat s'omplen de milers de persones que volen veure de ben a prop el pas de tant important comitiva. Ses Majestats els Reis Mags d'Orient arriben al Moll Vell de la ciutat de Palma a bord del vaixell mÚs antic de la flota espanyola. Posteriorment, seran rebuts per les autoritats de Palma i saludaran a totes les persones que els hagin anat a esperar.

Festes de Sant SebastiÓ
(Del 15 al 24 de gener)

Les Festes de Sant SebastiÓ, com a festes patronals de la Ciutat, sˇn les mÚs populars i apreciades de totes quantes se celebren al llarg de l'any i aquelles amb les quals mÚs s'identifica la ciutadania. L'Ajuntament de Palma ofereix un extens calendari d'activitats dirigides al p˙blic de totes les edats. La m˙sica de tots els estils, l'esport, el teatre i moltes altres activitats es complementen amb els focs artificials, i reuneixen milers de ciutadans als carrers i places de la nostra ciutat.

  • La Revetla de Sant SebastiÓ, que es fa el dia 19 de gener, Ús, sens dubte, una de les activitats principals d'aquestes festes. Les places mÚs importants del centre de la Ciutat s'omplen de foguerons i acullen els mÚs importants artistes de dins i fora de les nostres illes.
  • Sant SebastiÓ Petit
  • Correfoc

Carnaval
(Febrer)

A Palma les desfilades de disfresses pel Born estan documentades des del segle XVIII, encara que Sa Rua com a tal no existeix fins a principis del segle XX. Aquests dies els carrers de Palma s'omplen de pallassos, princeses, herois de llegenda, etc. i com Ús habitual l'Ajuntament de Palma ho vol celebrar amb tres grans actes:

  • Sa Rueta: Consisteix en tot un seguit d'animacions, jocs i activitats per els mÚs petits que es porta a terme als principals carrers del centre de Ciutat.
  • Sa Rua: Sa Rua Ús una desfilada de carrosses i comparses per diversos indrets de Palma. ╔s el moment de repartir alegria i mostrar els resultats aconseguits desprÚs de tot un any de treball. Els participants inscrits podran optar als premis del concurs.

Diumenge de l'└ngel

Una setmana desprÚs del diumenge de Pasqua, es celebra el Diumenge de l'└ngel. La celebraciˇ actual tÚ el seu origen en el Pancaritat medieval, realitzat ja en el segle XIII a l'oratori del Temple, on es repartia pa als pobres.

La festa consisteix a pujar al castell a passar-hi el dia compartint el pa taleca i les darreres panades, tot aix˛ amenitzat amb diverses activitats dirigides a tota la famÝlia: ball de bot, demostracions de la Policia Muntada, animaciˇ infantil, entre d'altres. La passejada de l'└ngel acompanyat d'una cort d'acr˛bates, m˙sics i malabars Ús un dels actes caracterÝstics de la festa.

Nit de Sant Joan
(VigÝlia del 24 de juny)

La Revetlla de Sant Joan, tambÚ anomenada popularment com la Nit del Foc o la Nit de les Bruixes, Ús una celebraciˇ que es realitza durant la vigÝlia del 24 de juny, Ús una de les tradicions mÚs tÝpiques del mediterrani. La tradiciˇ i la mÓgia es barregen per a donar la benvinguda al solstici d'estiu.

Hi ha un munt de costums entre les quals destaca el foc com el protagonista absolut d'una nit mÓgica on tambÚ son tradicionals els foguerons i les reunions espontÓnies a les diferents platges de Palma, a mÚs de la concentraciˇ de gran part dels ciutadans de Palma al Parc de la Mar per gaudir dels diferents espectacles programats per aquesta mÓgica nit.

Data darrera modificaciˇ:27 d'agost de 2019

© AJUNTAMENT DE PALMA Plaša de Cort 1. 07001 Palma (Illes Balears) TelŔfon: 971225900 - 630308226 Ě Atenciˇ telef˛nica: 010