Cercar

Inici -> Contacte -> Casals de Barri -> Casals de barri municipals

Casals de Barri

Palma compta amb una xarxa de casals de barri ubicats arreu del terme municipal, els quals presenten unes característiques i capacitats molt diferenciades, amb uns usos diversos.

Els casals de barri municipals són espais socioculturals:

  • oberts a les ciutadanes i als ciutadans, i a les seves organitzacions
  • destinats a la prestació de serveis públics de caràcter sociocultural, educatiu i de lleure
  • on es programen i duen a terme activitats que estimulen la convivència i l'aprenentatge tant individual com col·lectiu
  • on es creen les condicions favorables per a intercanviar idees i experiències a partir dels tallers, dels monogràfics, de trobades, d'actes culturals, de reunions veïnals, d'exposicions i d'altres activitats que s'hi organitzen
  • on s'aprofita el temps lliure de forma creativa i participativa.

Els casals són llocs on la ciutadania pot aprendre, conviure i participar.

  • Aprendre a partir de l'ampli ventall d'activitats que s'hi ofereixen. Als casals de barri les persones gaudeixen aprenent a dominar noves tècniques, a millorar habilitats de tot tipus, a familiaritzar-se amb les noves tecnologies, etc. d'una forma lúdica i a l'abast de tothom.
  • Conviure, perquè els casals de barri esdevenen un espai adient on la ciutadania, ja siguin veïns d'un mateix barri o no, es pot trobar i conèixer. En aquests espais es trenca l'aïllament, es parla, s'opina, es consoliden amistats i s'intercanvien idees i experiències. D'alguna manera, vénen a ser com les places públiques on la gent s'ajuntava els horabaixes per a comentar les petites o grans coses del barri o del poble.
  • Participar. Són els mateixos ciutadans i ciutadanes els qui mantenen vius aquests equipaments socioculturals acudint-hi, participant i proposant les activitats que s'hi organitzen. Un altre factor participatiu que podem trobar als casals és el que parteix del muntatge d'activitats organitzades a partir de les associacions i les entitats de la zona. S'ofereix així als ciutadans i ciutadanes una vessant més sociocomunitaria d'un gran nombre d'activitats: tallers, xerrades, trobades i actes culturals, i també de la festa. La festa forma part d'una manera permanent de l'àmbit dels casals de barri. Aquests espais són escoles de participació.

Els diferents serveis oferts des dels casals abasten un nombre de barriades i d'usuaris que pot variar molt segons la tipologia de l'equipament, la seva ubicació i les necessitats de la població que habita el barri.

Data darrera modificació:2 de setembre de 2019

© AJUNTAMENT DE PALMA Plaça de Cort 1. 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226 · Atenció telefònica: 010