Cercar

Inici -> Contacte -> Casals de Barri -> Finalitats dels Casals de Barri -> Registre Municipal d'Entitats Ciutadanes

Registre Municipal d'Entitats Ciutadanes

El Registre Municipal d'Entitats Ciutadanes tÚ per objecte permetre a l'Ajuntament conŔixer en tot moment les dades mÚs importants de la societat civil de la nostra ciutat, la representativitat, el grau d'interŔs o la utilitat ciutadana de les seves finalitats, la seva capacitat aut˛noma i els ajuts que rebin d'altres entitats p˙bliques o privades, per possibilitar una correcta polÝtica municipal de foment de l'associacionisme participatiu.

Les entitats ciutadanes de Palma han d'estar inscrites al RMEC per poder:

  • Rebre subvencions en cÓrrec als pressupostos municipals
  • Gaudir de la cessiˇ d'˙s d'espais municipals
  • Rebre al seu domicili social la convocat˛ria dels ˛rgans colĚlegiats municipals que celebrin sessions p˙bliques quan a l'ordre del dia hi figurin qŘestions relacionades amb l'objecte social de l'entitat
  • Participar en els Consells Sectorials i ˛rgans colĚlegiats de gestiˇ desconcentrada

El Reglament OrgÓnic de Participaciˇ Ciutadana preveu el dret a participar al Ple de l'Ajuntament de les entitats declarades d'utilitat p˙blica municipal i estableix els criteris que han de complir les entitats per obtenir aquesta qualificaciˇ. Igualment regula els drets i obligacions de les entitats perceptores de subvencions municipals.

Les entitats han de renovar les seves inscripcions anualment. La no renovaciˇ podrÓ significar la pŔrdua de l'antiguitat d'inscripciˇ al RMEC.

DescÓrrega d'arxius

Data darrera modificaciˇ:10 de febrer de 2021

© AJUNTAMENT DE PALMA Plaša de Cort 1. 07001 Palma (Illes Balears) TelŔfon: 971225900 - 630308226 Ě Atenciˇ telef˛nica: 010