Participaciˇ Ciutadana aprova la resoluciˇ provisional de 2.100.000 euros per a associacions ve´nals i les seves federacions

Palma, 17 de marš de 2022.- L'Ajuntament de Palma ha penjat avui al web de Participaciˇ Ciutadana la resoluciˇ provisional de les subvencions atorgades per aquesta └rea per a dur a terme projectes de dinamitzaciˇ durant els pr˛xims tres anys, aix˛ Ús 2022, 2023 i 2024.

Es dona aixÝ seguretat a les entitats per tal que puguin desenvolupar els seus projectes. En total s'hi destinaran 2.100.00 euros, amb una distribuciˇ de 700.000 euros per any.

La previsiˇ de l'└rea Ús acompanyar aquesta lÝnia d'ajuts amb una nova lÝnia de subvencions per a la compra de bÚns inventariables. Amb aquest ajut, que s'atorgÓ per primera vegada l'any 2021, els doblers adrešats a entitats ve´nals pujarien als 2.380.000 euros.

D'enšÓ que va comenšar la legislatura l'└rea de Participaciˇ Ciutadana ha augmentat un 34% els diners destinats a aquests colĚlectius, un fet que permet a les entitats consolidar nous recursos. Aquest increment permet, tambÚ, que mÚs entitats obtenguin un finanšament del cent per cent del projecte presentat, de fet, el 77 % de les propostes presentades ho han aconseguit. Aix˛ simplifica la fase de reformulaciˇ i agilitza alhora la concessiˇ de la subvenciˇ. Pel que fa a la convocat˛ria anterior, nomÚs un 3% de les entitats varen assolir un 100% del projecte subvencionat.

El regidor de Participaciˇ Ciutadana, Alberto Jarabo, ha volgut valorar "l'esforš de les entitats ve´nals per a afavorir la cohesiˇ social i la dinamitzaciˇ dels barris, aixÝ com el treball dels tŔcnics per a entendre i acompanyar les associacions en cada fase".

DemÓ, divendres 18 de marš, s'obre un perÝode de deu dies hÓbils (que finalitzarÓ el pr˛xim 31 de marš) per a presentar alĚlegacions i reformulacions per a tots aquells casos en els quals l'import atorgat sigui inferior a l'import solĚlicitat.

L'└rea de Participaciˇ, per la seva banda, citarÓ les associacions per a realitzar el seguiment i acompanyament municipal per a cada un dels trÓmits. AixÝ mateix s'oferirÓ un suport amb fitxes individualitzades del projecte presentat, que s'enviarÓ a cada entitat.

Fecha publicaciˇ original:17 de marš de 2022

Data darrera modificaciˇ:18 de marš de 2022