Dissabte se celebra a Palma la XXIV ediciˇ de la Trobada de Gegants
Gegants 24

Palma, 3 de febrer de 2022.- El regidor de Participaciˇ Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo, i la directora general de l'└rea, ClÓudia Costa, han presentat avui la XXIV Trobada de Gegants de Palma, que es farÓ el pr˛xim dissabte 5 de marš.

Aquest esdeveniment, que tradicionalment es feia el mes de setembre, no s'havia pogut celebrar fins ara per mor de la situaciˇ pandŔmica de la covid-19 i de les restriccions sanitÓries. La darrera vegada que es va fer va ser el mes de setembre de 2019.

L'objectiu Ús recuperar l'itinerari tradicional de la trobada, intentant sempre respectar les distÓncies de seguretat i fent ˙s de la mascareta quan pertoqui.

Entre les novetats, enguany participarÓ en la trobada la FamÝlia Tambedou, una agrupaciˇ cultural de titelles gegants d'origen africÓ que els acompanyarÓ amb els seus balls durant tot el recorregut.

En total hi participaren prop de 250 persones de 14 colles, entre les quals trobam les colles de CalviÓ, Manacor, Consell, Campos, Lloret de Vistalegre, Santa Maria, Alc˙dia, Mancor de la Vall, Santa Margalida, Societat i Costum de Campos, Son Rapinya, Gegants i Capgrossos de l'Assumpciˇ, aixÝ com els gegants i capgrossos de la sala.

Segons ha explicat el regidor, "dissabte donam el sus a les trobades de gegants d'enguany a Mallorca. Feia dos anys que, a causa de la pandŔmia no podÝem fer-la i hem de dir que l'acollida per part de les colles a l'hora de participar-hi ha estat molt bona. Els gegants volen sortir a passejar per Ciutat desprÚs de tot aquest temps adormits".

Les activitats comenšaran a les 9 amb la plantada de gegants i titelles al carrer del Palau Reial. A les 10:45 es farÓ un ball de gegants i titelles. EstÓ previst que a les 11.30 surtin de la plaša de Cort fins a la plaša Major, on es farÓ de nou una plantada. A les 12 h es dirigiran a la plaša d'Espanya. Una hora mÚs tard, a les 13 h, es farÓ un ball de gegants i titelles.

Fecha publicaciˇ original:3 de marš de 2022

Data darrera modificaciˇ:4 de marš de 2022